Wat ik al regelde…

Voor de Ursulaband uit Nieuwveen organiseer ik regelmatig concerten.
Het eerste concert had geen thema, daarna speelden we een Sinterklaasconcert (2017) met bezoek van Sint en zijn Pieten uiteraard! En een kerstconcert (2018) met kerstverhaal en na de pauze over de top!. De volgende thema’s zijn Sprookjes (2019) en Carnaval (2020)
Ook treden we elk jaar meerdere keren op.

5 keer organiseerde ik een hondenplons. Aan het einde van het buitenbadseizoen mochten baasjes met hun honden komen zwemmen. Elk jaar een groot succes! Twee keer organiseerde ik daarnaast een geleidehondenplons.  Mensen met een hulphond mochten op een rustiger tijdstip komen zwemmen. Ik zorgde voor genoeg begeleiding en hulp waar nodig. Met mijn “team” van vrienden en familie hebben we dit met veel plezier elk jaar gedaan. Helaas besloot het zwembad dat er geen zesde keer mocht komen ivm haren in het filter. Het waren altijd drukbezochte dagen met een plons en leuke kraampjes naast het zwembad.

Sinds 2013 organiseer ik (mede) de plaatselijke avondvierdaagse. Tijdens vele wandelingetjes met de hond dacht ik “Hoe leuk zou het zijn als ons dorp ook een avondvierdaagse zou hebben?” Ik benaderde de plaatselijke sportvereniging en zo wandelden er in 2013 ruim 100 dorpsgenoten mee met “Heel Rijnsaterwoude Wandelt.”
Vorig jaar ontstond het idee voor de Wintertijdwandeling. Wandelen in het donker, iets extra’s vanwege ons 5 jarig bestaan. Dat was ook een heel gezellige avond met een klein halloween – tintje. En het thema voor 2019 is ook al verzonnen…

Ik organiseerde twee keer een familiedag. Het lastigste wat er zo ongeveer is. Want je kunt het nooit iedereen naar de zin maken. De eerste keer deden we Oud Hollandse Spelen (ipv boerengolf) vanwege het slechte weer, keken we bij “de klok met mijn opa’s naam” in de Woudse Dom en aten we als vroeger in Leimuiden. De tweede keer was er een fotospeurtocht en hebben we koeien geschilderd met als afsluiting een lekkere BBQ. Zoals je misschien begrijpt hadden mijn grootouders een boerderij….

Thuis ben ik altijd enthousiast over een thema voor een verjaardag. Vanalles hebben we al gehad. Woezel en Pip, honden, schapen, prinsessen, eenhoorns… Ik ben benieuwd wat de meiden dit jaar voor me verzinnen. Een taart in het thema, een partijtje met het thema, en iets leuks voor iedereen die naar huis gaat. Heel leuk om te verzinnen, maar soms moet ik nog wel een beetje geremd worden voor ik helemaal “los” ga.

In 2019 organiseer ik voor het eerst de buitenspeeldag in Rijnsaterwoude. Een initiatief van Jantje Beton, maar wat je zelf moet / kunt organiseren in je eigen woonplaats.